horeca vak kunnen leren. Medewerkers van Buitenpoort Catering worden bij deze opleiding betrokken. “We hebben dertien cliëntmedewerkers en daarnaast enkele vakkrachten die over de bar en de keuken gaan”, meldt bedrijfsleider Elze van Baardewijk. “We werken samen met het Arentheem College wat betreft de opleiding. Ook kunnen studenten vmbo en mbo in de toekomst bij ons stage lopen. Sommige cliëntmedewerkers zullen blijven werken in een beschermde werkplek als het T-huis, maar voor anderen kan het mogelijk zijn dat ze doorstromen naar een regulier bedrijf”, meent de bedrijfsleider. Voor Carlijn is het T-huis voorlopig genoeg uitdaging. “Het werk gaat de hele dag door. Dat was voor mij wel Een fantastische nieuwe horecavoorziening in Arnhem 35 wennen.” Ze heeft Niet Aangeboren Hersenletsel. “Je ziet niet zo veel aan me maar ik heb wel beperkingen. Ik zie bijvoorbeeld niet zo goed en ik heb soms evenwichtsproblemen.” In het begin werkte ze telkens een halve dag maar inmiddels kan ze werkdagen van zes uur aan. En ze vindt het leuk. “Het werk is gevarieerd en er komen hier veel verschillende mensen.” ‘Bijzonder van buiten en bijzonder van binnen’ Pagina 34

Pagina 36

Voor archief, online vakbladen en club bladen zie het Online Touch CMS systeem. Met de mogelijkheid voor een web winkel in uw sportbladen.

Jaarverslag 2012 'Siza in beeld' Lees publicatie 106Home


You need flash player to view this online publication