JAARGANG 2012 – NUMMER 3 V A N U I T D E K O M B U I S Tomatensoep met vogelnestjes HOOFDGERECHT 4 pers. Ingrediënten 1 uien 1 prei 100 gr knolselderij 2 teentjes knoflook 5 gr boter 500 gr vleestomaten 1 klein blikje tomatenpuree 0,5 l sterke kippenbouillon 1 sjalotje 2 takjes bladpeterselie 200 gr kalfsgehakt 1 el paneermeel 1 mespunt zout 1 mespunt peper 4 kwarteleitjes 1 el bloem 9 Receptuur Snipper de ui grof. Snijd ringen van het witte deel van de prei. Maak de knolselderij schoon en snijd in stukken. Zet de groenten aan in boter in een grote pan en laat op laag vuur zacht worden. Voeg na 30 minuten de knoflook toe. Snijd daarna de tomaten in blokjes en voeg bij het preimengsel. Voeg de tomatenpuree toe. Blus af met de bouillon en laat 30 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en zeef het geheel. Breng de soep op smaak met zout en peper. Snipper het sjalotje zeer fijn. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Meng het gehakt met de sjalot, peterselie en broodkruim en breng op goed smaak met zout en peper. Kook de kwarteleitjes 3 minuten in gezouten water. Laat ze in koud water schrikken. Pel ze en rol een balletje gehakt rond elk eitje. Rol ze door de bloem. Pocheer de balletjes 5 minuten in gezouten water dat tegen de kook aan zit. Haal ze met een schuimspaan uit het water. Halveer ze tot vogelnestjes. 1 wit Frans vast brood 3 el olijfolie extra virgine Serveren: Schep de soep in diepe borden. Leg op elk bord 2 vogelnestjes. Garneer met de kerstomaatjes, olijven en basilicum. Geef er enkele reepjes brood apart bij. Smakelijk eten, Rico Snijd het brood in plakken en rooster in de broodrooster. Snijd de plakken in repen. Besprenkel ze licht met olijfolie. Pagina 12

Pagina 14

Interactieve internet relatiemagazine, deze verenigingsblad of onderwijs catalogus is levensecht online geplaatst met Online Touch en bied het digitaal bladerbaar uitgeven van e-boeken.

W.S.V. Sint-Annaland, Nieuws uit de Krabbenkreek Lees publicatie 113Home


You need flash player to view this online publication