52 | De Amersfoortse De Werkgever | 53 Goed om te weten >> Een Nederlander drinkt per jaar op werkdagen maar liefst duizend kopjes koffie >> spullen — die het ondernemen relaxter maken Helemaal relaxed wordt ondernemen nooit, maar met gezonde medewerkers is het in elk geval al een stuk relaxter. Met kleine aanpassingen beperkt u verzuim en voorkomt u een hoop gedoe. cijfers kleurige werkruimte Zo’n 89 procent van de Nederlandse medewerkers neemt lunchpauze. 89% De gemiddelde lunchpauze in Nederland duurt 33 minuten. Renoveren? aantal vakantiedagen is belangrijk De kleuren van bijvoorbeeld muren, vloerbedekking en meubels binnen uw bedrijf beïnvloeden deels hoe uw medewerkers zich voelen. Zo vinden veel mensen in de westerse wereld blauw een rustgevende kleur. Blauw is voor veel mensen daarom een favoriete kleur. Wilt u weten wat kleur voor uw bedrijf kan doen? Kijk bijvoorbeeld eens op kleur-advies.nl. 33 minuten In balans Goede verdeling werk en vrije tijd Nederlandse medewerkers zijn over het algemeen tevreden over de balans tussen hun privé- en werkleven, zo blijkt uit internationaal onderzoek van Robert Half. Maar liefst 88 procent van de ruim 2500 ondervraagde managers uit elf landen vindt de verhouding privéwerk in balans. Enkele belangrijke punten uit het onderzoek: vakantiedagen: het aantal vakantiedagen is voor Nederlanders erg belangrijk (belangrijker dan voor andere Europeanen). O penheid: Nederlandse medewerkers durven met hun manager de discussie aan te gaan als zij problemen ondervinden rondom de balans privé-werk. Sta dus open voor zo’n discussie. Stress: toegenomen werkdruk staat bij alle Europanen die aan het onderzoek deelnamen met stip op één op de lijst van stressveroorzakers. Stress is natuurlijk geen positieve factor als het gaat om die balans tussen privé en werk. Andere stressveroorzakers zijn: onvoldoende personeel en onaardige collega’s of kwaadaardige kantoorroddels. Nederlandse respondenten noemden ook nog onredelijke druk vanuit management en onvoldoende managementvaardigheden van hun baas. (Bron: nu.nl) 46% Van de op het werk gekochte tussendoortjes bestaat 46 procent uit fruit. (Bron: intermediair.nl) Geen onnodige risico’s Geeft u om uw medewerkers en heeft u een goede band met hen? Dan wilt u dat zij bij arbeidsongeschiktheid niet te veel terugvallen in inkomen en dat zij na een leven hard werken van een goed pensioen kunnen genieten. Daarom heeft De Amersfoortse ook inkomensverzekeringen voor uw medewerkers. Zo lopen zij geen onnodige inkomensrisico’s. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of kijk op amersfoortse.nl. Feestje Een kookworkshop, een slipcursus; zoveel bedrijven, zoveel soorten bedrijfsuitjes. De meeste medewerkers kunnen een bedrijfsuitje erg waarderen: ze zien het als een leuk extraatje dat hun werkgever voor hen over heeft. Ook de relatie tussen collega’s onderling en de sfeer op de werkvloer worden er beter van. Leidinggevenden blijken meestal gewoon ‘bij de groep’ te horen tijdens zo’n uitje. Veel werkgevers zien bedrijfsuitjes daarbij als aanpak voor verzuimbeheersing en bevordering van de gezondheid van hun personeel. Dus, eropuit met z’n allen! Pagina 51

Pagina 53

Scoor meer met een web winkel in uw maandbladen. Velen gingen u voor en publiceerden onderwijs catalogussen online.

De Werkgever Lees publicatie 100Home


You need flash player to view this online publication