in de praktijk Sebastiaan van der Velden: ‘Als iets fout gaat, is dat niet erg’ ‘In het begin wilde ik hier zo veel mogelijk leren en dan naar een grotere bakkerij gaan. Maar daar zou ik het misschien een weekje volhouden. Ik kan het wel, maar in de tijd dat zij er tien doen, doe ik er vier. Ze werken daar zo snel! En het draait in een grote bakkerij om geld, ze moeten geld verdienen en dat verdien je niet met het product maar met tijd.’ Sebastiaan van der Velden begon twee jaar geleden met een stage bij Siza Bak - kerij in Arnhem, nu werkt hij er 4,5 dag per week. De bakkerij is een erkend leerwerkbedrijf waar de medewerkers een ROC-diploma niveau 1 kunnen behalen. Sebastiaan volgde al op zijn vorige werk de opleiding en is assistent bakker. ‘Op school krijg je alleen theorie. Je leert waar suiker van wordt gemaakt, en wat deeg in brood doet. Nu weet ik het meeste dat ik hier doe wel, en anders leer ik het hier in de praktijk. Als iets fout gaat, is dat niet erg. Je oefent en dan lukt het de tweede keer wel.’ Dit voorjaar maakte Sebastiaan deel uit van een bezoekteam aan het activiteitencentrum Wambeek samen met zijn begeleider Kristel van Zoest en de teamleider van Siza Bakkerij. ‘Als je ergens tegenaan loopt dan kun je in je eentje blijven denken hoe je dat moet oplossen of je kunt het aan anderen vragen. Daar is het bezoekteam voor. Als mensen ergens tegenaan lopen en hun bedrijf willen verbeteren.’ De Wambeek wilde weten of zij hun mede werkers een stimuleringsvergoeding moesten geven. Bij SizaWerk krijgen de medewerkers namelijk een extra vergoeding. Het bezoekteam kreeg een rondleiding in de Wambeek en interviewde verWe passen recepten aan zodat ze begrijpelijk zijn Sebastiaan van der Velden: ‘Als iets fout gaat, is dat niet erg’ 45 Pagina 44
Pagina 46Scoor meer met een online shop in uw maandbladen. Velen gingen u voor en publiceerden onderwijs magazines online.
Siza - Siza in beeld Lees publicatie 118Home