JAARGANG 2013 – NUMMER 2 V A N U I T D E K O M B U I S Dorades HOOFDGERECHT 4 personen Ingrediënten: 2 grote dorades. Of 4 kleine dorades even schoon laten maken bij de vishandel. Ontschubben 7 Receptuur Verwarm de oven, op 230 graden. Gasoven. Wanneer geen oven kan het ook in een afsluitbare koeken- of hapjespan. Bos lente ui 2 teentjes knoflook 1 potje groene of rode tapenade Olijfolie 1 limoen Tros tomaatjes Oestersaus of vegetarische oestersaus Beetje olie in de pan of schaal. Knoflook klein snijden en over de bodem sprenkelen. Dorade in breedte 3 keer insnijden. Buiten- en binnenkant insmeren met de tapenade. Schijfjes van helft van de limoen in buik stoppen (3 per vis). Lente uitjes klein snijden en erover strooien. Tomaatjes halveren en verdelen over de schaal/pan. Besprenkelen met oestersaus. Van de andere helft limoen sap erover verdelen. Scheutje witte wijn sprenkelen over de schaal /pan. Schaal afdekken met folie. Pan deksel erop. Schaal in de oven op ongeveer 150 graden. Pan op een laag vuur zetten. Fles goede witte wijn Tijd om een glaasje witte wijn te drinken en even uit te rusten. Na 20 minuten controleren. De ogen in de kop van de vis moeten witte pareltjes zijn wanneer de vis klaar is. Hou een bereidingstijd van tussen de 20 en 40 minuten aan. Serveren met gestoomde of gekookte groente, lamsoren en gebakken aardappelen. Veel plezier! Pagina 8

Pagina 10

Interactieve web rapport, deze uitgave of brochure is levensecht online geplaatst met Online Touch en bied het naar een digitale publicatie omzetten van online folders.

Clubkrant W.S.V. Sint-Annaland Lees publicatie 151Home


You need flash player to view this online publication