LUNCH KRUIDEN Wat maakt eten nou echt lekker? Goed kruiden is heel belangrijk. Wat ï¬auw is, smaakt sowieso niet. Verse kruiden zijn de beste smaakmakers. Het is heel simpel: gooi er kruiden bij en het is altijd smakelijk. Door te experimenteren leer je welk kruid het lekkerste is bij welk gerecht. En kruiden zijn heel gezond, want het is puur natuur. Bovendien heb je minder zout nodig. Bij iedere supermarkt kun je potjes verse kruiden krijgen. Zo leer je het verschil tussen basilicum, oregano en tijm. Dat weten veel mensen tegenwoordig niet meer, omdat alles gedroogd in een potje zit en dan ziet er allemaal hetzelfde uit. Maar vers is mooier en echt tien keer zo lekker! In de zomer kun je makkelijk een klein kruidentuintje te maken. In de tuin of in een pot. Het is leuk de keukenhulpjes te vragen wat peterselie of andere kruiden te plukken. Als je weet waar je eten vandaan komt, heb je meer gevoel bij wat je op je bord hebt. Je leert dat eten niet alleen uit een potje komt, maar dat de natuur je heel veel lekkere dingen cadeau doet. Als je teveel kruiden hebt afgesneden of gekocht, kun je ze gewoon invriezen. Hak ze in stukjes, doe ze in een plastic zakje en leg ze in de vriezer. De volgende keer dat je ze nodig hebt, kun je ze meteen gebruiken. Zo kun je ook wat verse kruiden voor de winter bewaren. ZOMERPASTA voor 4 personen Kook 250 g pasta (bijv. rigotone) al dente. Spoel de pasta koud af en laat deze goed uitlekken. Snijd 1 blikje artisjokbodems en 20 g kerstomaatjes in stukjes en voeg het met 1/2 geraspte courgette en 1 el bieslook, ï¬jngesneden, toe aan de pasta. Schep alles door elkaar. Rooster 50 g pijnboompitjes even in een pan en strooi ze over het gerecht. Breng de pasta op smaak met peper en zout. Tip: schil aardappelen, doe ze in een schaal en doe er allerlei lekkere kruiden en een beetje zeezout bij. Schenk er een beetje olie over, 30 minuten in de oven op 180 graden. Heerlijk! En als je wilt, kun je er bijvoorbeeld ook stukjes kip of allerlei restjes groenten die je nog hebt liggen bij doen (paprika, wortel, ui, courgette). Makkelijker kan haast niet. 18 SAMEN LEKKER FIT Pagina 17
Pagina 19Heeft u een verenigingsblad, blueberry of online catalogi? Gebruik Online Touch: publicatie digitaal bladerbaar op uw website plaatsen.
Samen lekker fit Lees publicatie 289Home