TUSSENDOOR GROENTE IN EEN KROKANT JASJE voor 4 personen, 12 beignets Neem 4 preien en verwijder de onderkant en de helft van het groen. Snijd de preien in 3 of 4 stukken en kook ze ca. 2 minuten in water met wat zout. Laat de stukken prei uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Mix 175 g bloem met 2 dl water en 1 eierdooier tot een glad beslag. Roer er 4 el zwarte sesamzaadjes en wat peper en zout door. Laat dit beslag een half uurtje rusten. Leg voor de saus 4 tomaten 20 seconden in kokend heet water, zodat ze makkelijk te pellen zijn. Snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. Doe ze in een pan met een dikke bodem, samen met 2 geperste teentjes knoflook, 1 kleine tl chilipoeder, peper en zout. Laat de saus stoven tot een dikke massa. Mix de saus glad. Haal de stukken prei door het beslag en leg ze in een frituurpan op 170°C. Laat ze bakken tot ze goudbruin zijn. Leg de beignets op keukenpapier om uit te lekken en dien ze meteen op met de tomatensaus als dipsaus. Je levenshouding, de wijze waarop je in het leven staat, speelt een belangrijke rol bij je gezondheid. Je manier van denken heeft daar grote invloed op. Wie negatief denkt, vóélt zich ook lamlendig. Probeer maar eens. Hou je eerst een kwartiertje bezig met sombere gedachten. Gegarandeerd dat je je daarna rot voelt. Denk daarna na over allemaal leuke dingen die je wilt gaan doen. Je zult merken dat je je dan ineens prettig voelt. Of kijk maar eens naar een sombere of een vrolijke film. De film heeft directe invloed op je stemming. En dat heeft weer automatisch gevolgen voor je gedrag. Het is dus slim als je positief denkt over je gezondheid. Dan ga je vanzelf gezonder leven en daar voel je je dan weer beter door. OPBOUWEND DENKEN TIP probeer ook eens beignets met courgette, broccoli of bloemkool! 26 SAMEN LEKKER FIT Pagina 25

Pagina 27

Voor club bladen, online maandbladen en cursussen zie het Online Touch beheersysteem systeem. Met de mogelijkheid voor een online shop in uw publicaties.

Samen lekker fit Lees publicatie 289Home


You need flash player to view this online publication